BUANG SAKA

1. Hari ini setelah selesai kelas biola dengan Cikgu Guan aku dan isteriku lepak di Subway menghirup kopi. Apabila jam 4:00 petang lebih isteriku mengajakku untuk pergi berubat rakannya yang dikatakan diserang saka.

2. Kami menaiki kereta WSY 232 Mercedez Benz 1.8 Kompressor menuju Ampang Hilir.

3. Pada mulanya kami terlajak. Kemudian kami buat u-uturn. Aku mencari Ampang Hilir.

4. Kami tersesat dan aku berhasrat pulang ke rumah memandangkan tidak dapat jumpa lokasi restoran rakan isteriku yang pernah menjadi pembantu kepada pemilik syarikat oil & gas yang tersenarai di Bursa Saham papan pertama.

5. Isteriku telah mendesak aku untuk pergi juga ke tempat itu.

6. Ketika kami mencari jalan ke arah restoran dia aku terasa aura menyucuk-nyucuk di dada. Aku kata kepada isteriku ini aura senjata.

7. Kemudian kami telah bertanya dengan kariah masjid berdekatan dengan restoran di tepi tasik tersebut. Ahli kariah tersebut telah menunjuk jalan ke arah restoran tersebut.

8. Beberapa minit kemudian kami telah berjumpa dengan lokasi restoran tersebut.

9. Hari ini aku tidak bawa MAHARAJA PAIP kerana ia tersumbat dan aku perlu mencari dawai besi untuk membersihkannya.

10. Kami kemudian duduk di kerusi nombor 15 di reatoran yang dihiasi dengan pokok-pokok bonsai serta lagu mengasyikkan yang dipasang.

11. Beberapa minit kemudian kami dihidangkan dengan ubi rebus cicah sambal dan kelapa dan gula melaka. Juga ubi masak dengan kuah.

12. Aku kemudian membuka SANG PISAU LIPAT peneman kepada kerisku AL-HADID.

13. Kemudian aku hisap rokok Sampoerna yang dibeli oleh isteriku di kios Shell Jalan MRR2. Sebagai pengganti asap paip berkemenyan. Kerana aku telah tanya isteriku latar belakang rakannya. Iaitu berdarah Pagar Ruyung.

13. Aku mendengar mesej secara ghaib “Jangan ganggu bisness kami”.

14. Kemudian tangan kanan aku tiba-tiba bergerak ke depan dan terkena api serta bara api itu seolah-olah bergerak kepada aku.

15. Kemudian aku lihat jari tengah kanan kanan terguris seperi dihiris benda tajam.

16. Aku bagitau isteriku bahawa betullah bahawa aura benda tajam tadi adalah senjata yang memang wujud pada rakan isteriku.

17. Kemudian rakan isteriku yang sebelum ini sibuk melayan pelanggan telah menghampiri meja kami.

18. Dia menceritakan bahawa dia dan keluarganya menghadapi masalah terkena serangan dan sedangkan beliau tiada barang pusaka peninggalan datuk saudaranya yang telah meninggal.

19. Aku bagaitau dia saka ini adalah secara warisan. Dia tidak memudaratkan kita. Mungkin ada di dalam keluarga jin yang telah bertitih-barih dengan kita.

20. Allah dalam Surah al-Isra telah berfiman :

Surah Al-Isra, Verse 64:

َ ((وَشَارِكْهُمْ فِي الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَاد))

” campurlah dengan mereka dalam menguruskan harta-benda dan anak-anak (mereka)”
(Melayu)

via iQuran

21. Ini bermakna bahawa ada di kalangan jin yang menjadi keluarga manusia. Inilah sebenarnya saka.

22. Mereka seolah-olah sebahagian dari keluarga kita. Cuma sahaja apabila mereka menjelma manusia maka bermuamalah seperti manusia tetapi sedikit sahaja perbezaan kerana sifat mereka jin.

23. Di dalam posting yang lepas LIHAT : http://rohanrazi.com/2013/06/05/al-kitabbuttam-fi-ilmi-jaan-kitab-yang-sempurna-pada-membahaskan-ilmu-jin/ aku telah membahaskan bahawa ada di antara jin yang maqam mereka lebih tinggi dari manusia.

24. Adapun anak-anak hasil perhubungan antara manusia dan jin di panggil sebagai “bunian” atau di Barat sebagai “mutan”. Mereka mempunyai genetik manusia dan jin.

25. Aku berhasrat mahu merevolusi minda Melayu tentang saka iaitu “BUANG SAKA” adalah satu silap faham dalam minda dan amalan Melayu.

26. Setelah aku scan bahawa tidak ada jin jahat di restoran itu aku bagitau isteriku jika kita mahu buang saka seperti mahu pisahkan sayang dengan abang. Mana boleh pisahkan kekeluargaan yang telah terjalin antara manusia dan jin.

27. Ada di kalangan jin-jin itu adalah khadam-khadam. Padaku khadam-khadam di kalangan jin inilah yang di maksudkan oleh al-Quran sebagai :

Surah An-Noor, Verse 33:
((َ مِمَّا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ))ٌ

28. Hukum bersetubuh dengan khadam-khadam jin perempuan inilah seperti seharusnya bersetubuh dengan hamba-hamba. Tetapi jika khadam jin atau hamba tersebut telah hamil dengan anak kita maka hukumnya wajib kita mengambilnya sebagai isteri. Manakala bagi hamba kita hendaklah membebaskannya dan menjadikannya isteri.

29. Dukun-dukun, bomoh-bomoh dan pawang-pawang Melayu harus menghentikan amalan BUANG SAKA kerana amalan ini bertentangan dengan hukum jin dan berdosa jika melakukannya kerana memisahkan tali kekeluargaan yang terjalin antara manusia dan jin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s