MEMANIPULASI AIR BAGI KEBAHAGIAAN DUNIA

أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ

Dan tidakkah orang-orang kafir itu memikirkan dan mempercayai bahawa sesungguhnya langit dan bumi itu pada asal mulanya bercantum, lalu Kami pisahkan antara keduanya. Dan Kami jadikan dari air, tiap-tiap benda yang hidup. Maka mengapa mereka tidak mahu beriman?[al-Anbiya’: 30]

Ini adalah membantu kita dalam memahami Big Bang theory. Lohong Hitam terhasil dari Big Bang. Itulah titik Big Bang. Ia satu permulaan ke Sidratul Muntaha.

Kehidupan itu bermula dengan air. (وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ)(Dan Kami jadikan dari air, tiap-tiap benda yang hidup). Ia melalui proses letupan (الفتق).

Jika kita malas untuk memahami tentang air ini, saya ingin mengajak orang yang suka bersenggama. Ia berguna dalam rahsia air dalam bersenggama. Premature ejaculation sebagai contoh dapat dihalang. Senggama hingga 3 jam. Ada perempuan yang tahan hingga ke tahap itu. Ia boleh dicapai dalam erti kata lelaki dan perempuan dapat menikmatinya. Itu lah kepuasan dan kebahagian hidup. Air memainkan peranannya.

Bagi yang meminati perang pula mengkaji fungsi gas hidrogen yang terkandung dalam H₂O. Ia boleh dibuat bom yang menakutkan lebih dari mineral seperti uranium atau plutonium dll. Seorang nabi bersifat berperi kemanusian. Dan mereka tidak berfikir ke arah itu.

Begitu juga bagi yang mengkaji sumber renewable energy dan teknologi hijau, sesebuah jentera boleh digerakkan dengan hidrogen. Sumbernya terlampau banyak di laut.

Oleh kerana air adalah asal sebuah kehidupan maka apa yang ada di alam ini adalah bersumber air bahkan matahari yang tersangat panas juga mengandungi air di dalamnya.

Saya sendiri menyembuhkan penyakit schizophrenia dan bipolar disorder dengan formula H₂O. Formula molekul (molecular formula) C₁₇H₂₀N₄S dalam Olanzapine gagal menyembuhkannya dan ia hanya setakat bertahan selama belasan tahun walaupun satu industri bernilai berbilion. Begitu juga molecular formula C₂₃H₂₇FN₄O₂ dalam Resperidone.

Mengikut satu sumber National Institute of Mental Health ‘[b]ipolar disorder is a lifelong illness, but long-term, ongoing treatment can help control symptoms and enable you to live a healthy life.’: https://www.nimh.nih.gov/health/topics/bipolar-disorder . Ini bermakna rawatan mengambil resperidone atau olanzapine dll adalah rawatan sepanjang hayat kerana penyakit bipolar disorder adalah ‘lifelong’.

Jadi bermain dengan cecair bernama H₂O ini memberi makna dalam erti sebuah ‘kehidupan’. Kehidupan lawannya mati. Jika kita tidak ingin mati maka kita perlu hidup. Jika kita hendak hidup maka kita perlu menguasai H₂O.

Dalam menyembuhkan bipolar disorder dan schizophrenia ini tiupan dan bacaan ayat al-Isra’:82 itu pada air masih tidak mengubah H₂O. Bukannya formula molekul menjadi HO₂ sebagai satu contoh. Dalam kata lain air itu masih ‘dilihat’ air. Ia bukan satu formula molekul seperti formula molekul Olanzapine yang bernilai bilion itu. Kita sebenarnya mengunci formula molekul H₂O dengan formula rahsia penyembuhan dalam al-Isra’:82. Formula penyembuhan dalam al-Isra’:82 ini harus dihurai lebih lanjut dalam memahami bagaimana ia berfungsi dengan hanya bacaan dan tiupan.

Setiap yang wujud di alam ini semuanya mempunyai frekuensi. Jika kita faham H₂O ini maka kita memahami bahawa 2 atom hidrogen dan 1 atom oksigen itu adalah hidup. Oleh kerana ia mempunyai frekuensi maka ia mempunyai energi. Lantas mitochondria kita itu dibekalkan dengan energi. Frekuensi H₂O itu memperbetulkan frekuensi otak. Maka satu kesembuhan kepada pesakit bipolar disorder dan schizophrenia hanya dengan air kosong yang dihembus ayat al-Quran.

H₂O masih lagi menyimpan kandungan gula yang bukan dalam bentuk sukrosa. Otak memerlukan sukrosa bagi bekalan energi. Jika berlebihan sukrosa (gula) dalam otak maka ia menyebabkan kalsium mengeras dalam pituitary gland. Ini yang menyebabkan seseorang lambat dan malas dalam berfikir. Contohnya berfikir tentang apa yang ditulis ini walau dia seorang doktor atau ahli biologi.

Sebab itu Allah menyuruh kita merukuk dan bersujud bagi tujuan memecahkan kalsium dalam pituitary gland di otak. Dalam syariat nabi terdahulu seperti yoga contohnya menyuruh untuk membuat kepala di bawah. Ia bertujuan memecahkan kalsium bagi ahli bertapa juga. Bila kalsium ini terpecah maka kita mula dapat berfikir perkara yang berat dan kita dapat melihat Alam Ghaib.

Bahkan kita boleh hidup tanpa minuman dan makanan dengan syarat kita boleh bernafas. Bernafasnya kita adalah satu cara makan dan minum kandungan H₂O dalam udara. Ia mempunyai gula (glukos) yang dapat membekalkan energi kepada tubuh. Puasa kita sebagai satu contoh, ia satu latihan ke arah ini.

Proses fotosintesis (photosynthesis) sebagai satu contoh, ia menghasilkan glukos (gula) di dalam udara. C₆H₁₂O₆ ialah formula molekul glukos dalam udara yang kita sedut. “Essentially, using energy from the sun, a plant can transform carbon dioxide and water into glucose and oxygen. In chemical terms:

6CO₂ + 12H₂O + Light -> C₆H₁₂O₆+ 6O₂ + 6H₂O”
: https://science.howstuffworks.com/environmental/earth/geophysics/earth3.htm

Kita ketika menyedut udara melalui bernafas kita sebenarnya menyedut air (H₂O) juga. Yes! There can actually be a whole lot of water vapor in the air we breathe. Klik: https://van.physics.illinois.edu/qa/listing.php?id=2194&t=people-breathe-air—or-is-it-water

Mitochondria orang biasa adalah 25%. Majoritinya 10%. Bagi orang seperti Isa, Khidhir, Ilyas dan Idris mungkin dalam 80% di dalam setiap satu sel. Mereka boleh mengatasi penuaan. Itu lah punca mereka boleh melakukan perkara di luar batasan akal dan kemampuan manusia.

Soalnya bagaimana untuk mempunyai mitochondria lebih dalam setiap sel dan paling kurangnya ia tidak mati tapi bertenaga? Persoalan ini harus dijawab kerana ia memberi peluang kepada orang selain Isa, Khidhir, Ilyas dan Idris dalam mengatasi penuaan.

H₂O adalah penting bagi sel kerana mitochondria membekalkan energi kepada sel-sel. Seterusnya kepada tubuh. Hatta mata dan otak kita mempunyai mitochondria. Begitu juga rambut kita tetap mempunyai mitochondria : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8520470/ . Jadi hal mitochondria ini ada dari hujung kaki hingga ke hujung rambut. Seluruh badan.

Oleh itu H₂O adalah penting dalam kehidupan. Maka jika kita dapat menguasainya maka kita dapat mengatasi masalah penuaan. Hatta mati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s